Ana Sayfa Twitter Linkedin Instagram  

KE Dergisi - 2. Sayı - Mart - Nisan 2020

 

KE Dergisi 2. sayı çıktı

https://www.kartal.bel.tr/tr/hizmetler/ke_dergisi_2sayi_ekitap.pdf

 

Bu Kitaplar Çok Güzel

Tek başına okumaktan korkmak mı, yoksa yalnızlıktan korkup kitaplara sığınmak mı? İşte ikisi arasındaki ince çizgi hayatın ta kendisi. 

Sizin için yalnızlık ve okuma temalı kitaplar seçtim.

 

Tek Başıma Okumaktan Korkuyorum
Olivier de Solminihac
Tudem
İkinci sınıfa başlayan Stefan’ın büyük bir sorunu vardır. O tek başına okumaktan, kalın kitaplardan, zor sözcüklerden ve satırları birbirine karışan uzun paragraflardan biraz çekiniyor. Aslında okumayı bilmekten korkuyor. Sonunda yalnız kalmaktan… Çünkü annesi ona “Büyümek, yalnız kalmayı öğrenmek demektir.” diyor. Kendi başına okuyabileceğini söylüyor. Bu Stefan için zor bir geçiş gibi görünse de kendisi ile konuşan bir kitap bütün düğümü çözüyor.
Kitap okuma alışkanlığını basit bir hikâye ile bize aktaran Solminihac, kitap okumanın aslında yalnızlaştırmadığını da anlatıyor. Kitapların büyülü dünyasında buluşanlara.
8 yaş ve üstü okurlarımız için. 

 

Suspus
David Ouimet
Çınar
Büyülü çizimlerle hazırlanmış bu kitaba şiirsel bir öykü eşlik ediyor. İçe kapanık bir kız çocuğunun içinde bulunduğu duygu durumları, karmaşık dünyada kendine bir yer bulmaya çalışması çok sade ve naif bir şekilde anlatılmış. Küçük kız kitap okurken kendisine açılan kapıların farkına varır, farklı olmadığını hisseder. Yalnız olmadığını, doğanın bir parçası olduğunu anlar. Kitaplar sayesinde kendine güveni gelir.
Kalabalıkta sesini duyuramayanlara, tüm yalnızlara yazılmış sanki. Kitaplara sığınmış tüm hayalperestlere… Umudunu kaybetmeyenlere. Bir gün ışıl ışıl bir gürültü koparacağını bilenlere…
5 yaş ve üstü okurlarımız için.

Ben Bir Kitapsavarım
Ingrid Chabbert – Guridi
Uçanbalık

Bir kitapsever misin yoksa kitapsavar mı? Cevabını öğrenmek için eline bir kitap ya da bu kitabı alman yeterli.
Albert’in ailesi tam bir kitapsever. Her an her yerde kitap okurlar. Aile kitapları o kadar çok sever ki Albert bazen şüpheye düşer. “Kitapları benden daha mı çok seviyorlar?” Bu kitapsever aileye karşı Albert kitapları hiç sevmez. Hatta onlara katlanamaz. O yüzden kendisine hediye edilen kitapları bahçedeki kulübeye saklar. Kitap okumak yerine oyun oynamayı, televizyon izlemeyi tercih eder. Ta ki kulübede kitaplarını okuyan tavşanla karşılaşana dek. Ailesi gibi tavşanın da iştahla kitap okuması Albert’i meraklandırır. Akşam bir kitap okumaya başlar ve macera o kadar sürükleyicidir ki uykusuz bir gece geçirir. Albert kitapların doyumsuz tadına varmış, artık bir kitapsever olmuştur.
Kitaplara önyargılı olan çocuklara şiddetle tavsiye edilir. Bu kitabı okuduktan sonra kitapseverlik sihri size de buluşacak.
3 yaş ve üstü okurlarımız için.

 

Şehirdeki Küçük
Sydney Smith
Kırmızı Kedi
Büyük bir şehirde küçük olmanın neye benzediğiyle ilgili bu hikâye, çizimleriyle bir sanat eseri.
Kocaman, gürültülü bir şehirde ne yapacağını bilemeyen, insanların kendisini görmediğini düşünen bir çocuk, bu karmaşada kayıp kedisini aramaya başlar. Şehrin karmaşası arasında bazı gizli sığınakları da tarif eder.
Hikâye kısa, basit ama anlamlı. Büyük şehirlerde kendini küçük ve yalnız hissedenlere.
3 yaş ve üstü okurlarımız için.

 

 

Kuşa Dönüştüğüm Gün
Ingrid Chabbert – Guridi
Meav
Aşk size neler yaptırır? Hele ki ilk kez bu duyguyu hissediyorsanız. Okula başladığı gün kalbinde aşkı hisseden kahramanımız ona kendini göstermek için farklı bir yol seçiyor. Hiç kolay olmasa da bir kuş kostümü ile dolaşmaya başlıyor. Çünkü Candela, kuşları çok seviyor. Ama kafeste olanları değil, doğada yaşayanları. Kostümle dolaşmak hiç de kolay olmuyor, bir de herkes sürekli ona bakıp, gülüyor. Hiçbirini umursamıyor kahramanımız. Onun için önemli olan tek bir şey var. Candela’nın dikkatini çekmek.
Kendini keşfetme ve ifade etme konusunda müthiş bir resimli kitap. Sadece çocuk kitabı demek zor. Eşsiz çizimleri ile değişik kuş türlerini içermesiyle kuş severleri kucaklayacak. Yüzünüze yayılan gülümseme ile içinizi ısıtacak bir kitap.
5 yaş ve üstü okurlarımız için.

 

UA-135562281-1